0
Europos Parlamentas ir Europos Sąjungos Taryba pirmadienį susitarė dėl 170,6 mlrd. eurų vertės kitų metų ES biudžeto. Jame dėmesys skiriamas ir Lietuvai prioritetinėms sritims – sanglaudos ir žemės ūkio politikai, taip pat susitarta dėl didesnio finansavimo kovai su ES kylančiais sveikatos ir migracijos iššūkiais, pranešė Finansų ministerija.„Svarbu, kad galutiniame variante užtikrinamas pakankamas finansavimas Lietuvai strategiškai svarbioms tradicinėms politikos sritims, tokioms kaip sanglauda ir žemės ūkis. Be to, numatytas didesnis finansavimas kovai su naujais iššūkiais, tarp kurių – ir Lietuvai šiuo metu ypač aktuali migracija bei sienų apsauga“, – pranešime sakė finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas.

2022 metais Lietuva iš ES sanglaudos politikos fondų planuoja gauti apie 1,33 mlrd. eurų, ES bendrosios žemės ūkio politikos fondų – apie 0,92 mlrd. eurų, CEF transporto dalies – apie 144 mln. eurų, Ignalinos AE uždarymui – apie 40 mln. eurų.

Pasak ministerijos, nelegalios migracijos krizės prie sienos su Baltarusija valdymui ES biudžete papildomai numatyta 25 mln. eurų, tačiau kol kas neaišku kaip konkrečiai šie pinigai bus paskirstyti Lietuvai, Lenkijai ir Latvijai.

Planuojama, kad iš viso 2022 metais Lietuvos gautos lėšos iš ES sudarys apie 2,43 mlrd. eurų, o Lietuvos įmoka į ES biudžetą – apie 627,4 mln. eurų.

Verslo naujienų skyrius

Jums gali patikti

Komentarai

Comments are closed.

Dagiau iš temos: Pasaulis