0
Dalinkitės

Jeigu jūsų kavos aparatas yra neprižiūrėtas ir nešvarus, su tokiu įrenginiu geros ir skanios kavos nepagaminsite. Ypač, jei turite kavinę, įrangos valymas ir priežiūra turėtų būti vienas svarbiausių jūsų prioritetų – juk joje kasdien paruošiama šimtai kavos puodelių.Priklausomai nuo modelio, kavos aparatai tarnauja 8-10 metų, jei tinkamai jais rūpinatės. Pailginkite kavos aparato tarnavimo laiką naudodamiesi šiais patarimais ir taip išvengsite prastovų, kol remonto centre atliekamas kavos aparato remontas.

Kaip dažnai turėčiau valyti ir prižiūrėti kavos aparatą?

Į techninės priežiūros tvarkaraštį turėtų būti įtraukti reguliarūs patikrinimai ir kasmetinis kai kurių besidėvinčių detalių keitimas. Reguliariai keisdami nusidėvėjusias dalis, galite išvengti brangaus ir ilgo kavos aparato remonto, dėl kurios gali tekti uždaryti kavinę, kol aparatas bus remontuojamas.Kad taip nenutiktų, pasirūpinkite valymo ir techninės priežiūros tvarka. Pažvelkime, ką rekomenduoja ekspertai.

Kasdieniai įpročiai

Vienas iš kavinės savininkų pasakoja, kad kiekvienas geras barista turi kavos aparato techninės priežiūros kasdienius įpročius ir planą. Štai keletas patarimų, paremtų jo pasiūlymais:

  • Visada išvalykite garo lazdelę iškart po to, kai jąpanaudojate. Taip pat turėtumėte apvalytijąir prieš pradėdami naudoti. Taip išvengsite sauso pieno ir bakterijų kaupimosi.
  • Prieš kiekvieną kavos gaminimo seriją išplaukite grupės galvutę: seni riebalai ir nuosėdos gali pridėti nepageidaujamų skonių.
  • Naudokite tik švarias valymo šluostes. Dažnai jas keiskite naujomis. Įsitikinkite, kad jos skalbiamos aukštoje temperatūroje ir su plovikliu.

Įpraskite tinkamai išvalyti kavos aparatą kiekvienos dienos pabaigoje. Į rutiną turėtų įeiti šie veiksmai:

  • Atlikite pilną atvirkštinį praplovimą: nušveiskite grupės galvutę šepetėliu, kad pašalintumėte kavos tirščius, tada naudokite kavos aparato ploviklį ir akliną filtrą. Tai kartokite tol, kol išeinantis vanduo bus skaidrus. Ekspertai taip pat rekomenduoja po to padaryti kelis kavos puodelius, kad pašalintumėte galimą ploviklio skonį būsimoje kavoje.
  • Garų lazdelės valymas: nuimkite antgalį ir įmerkite jį į šilto vandens ir ploviklio mišinį. Rekomenduojame palikti lazdelę šiame tirpale bent 20 minučių arba per naktį.
  • Išvalykite nutekėjimo žarną: taip išvengsite užsikimšimo ar kavos tirščių, galinčių užkimšti lašėjimo padėklo nutekėjimo angas.
  • Būtinai išvalykite portafiltrą, filtro krepšelį ir lašų padėklą.

Techninė priežiūra kas kelis mėnesius

Kavos eksperte Vilma pasakoja, kad kas 1-2 mėnesius ji savo kavinėje keičia kavos sietelius ir portafiltrų krepšelius, kad būtų išvengta nuotėkio tarp portafiltro ir grupės galvutės.Taip pat, turėtumėte atkreipti dėmesį į savo vandens kokybę. Jei turite daug mineralinių medžiagų turintį vandenį, gali būti, kad garų rezervuaras bus apkalkėjęs. Kad to išvengtumėte, su kavos aparatų remonto centru sudarykite reguliarų nukalkinimo grafiką. Vilma sako, kad jos kavinėje kavos aparato garų talpykla išvaloma kas šešis mėnesius, kad būtų užtikrintas geras aparato veikimas.

Metinis kavos aparato remontas

Kartą per metus turėtumėte pakeisti šias dalis, kol jos nesukėlė didesnių problemų:

  • Garų ir karšto vandens vožtuvą arba žiedus
  • Varžtų tarpines
  • Išsiplėtimo vožtuvą (taip išvengsite nuotėkio ir temperatūros nuostolių bake)
  • Įsiurbimo vožtuvą
  • Pavaros guolį
  • Išleidimo vamzdį
  • Portafiltro krepšelį

Visų šių elementų keitimas gali atrodyti brangus. Tačiau tai pigiau nei uždaryta kavinė, kol atliekami ilgi ir sudėtingi kavos aparato remonto darbai.

Kokius produktus kavos aparato priežiūrai turėtumėte naudoti?

Perskaitykite kavos aparato gamintojo rekomendacijas dėl priežiūros priemonių. Naudodami netinkamą jūsų kavos aparatui skirtą produktą, galite arba aparatą sugadinti arba tik dar daugiau padidinti nuosėdų. Taip pat atkreipkite dėmesį į tai, ar jums reikia visų siūlomų priežiūros produktų.

Pavyzdžiui, jei nenaudojate kieto vandens, galbūt jums gali neprireikti kalkių šalinimo priemonių.Kai kuriebaristos ekologiškai valo vandeniu ir actu, tačiau jei pasirinksite šį būdą, būtinai kruopščiai išplaukite po valymo patį actą, kad kavoje neliktų acto likučių.

Naudojant bet kokią valymo priemonę, svarbu gerai išplauti patį valiklį, kad klientams ar sau nepateiktumėte blogos kavos. Būtinai numatykite laiko techninės priežiūros paslaugoms ir kasdienėms valymo užduotims. Kalendoriuje pasižymėkite, kada reikia atlikti mėnesinius ir metinius patikrinimus, kad jie nebūtų praleisti nepastebėti.Kavos aparatų aparatų priežiūra nėra pati maloniausia kavos gaminimo dalis, tačiau jos negalima ignoruoti. Jei norite patiekti skanią kavą ir klientai sugrįžtų, turite rūpintis savo kavos aparatu.

Jums gali patikti

Komentarai

Comments are closed.

Dagiau iš temos: Įmonės