Skip to content
Klaipedieciams.lt
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Sveikata
  • Verslas
  • Išsikalbėk
  • Reklama
  • Kontaktai
Klaipedieciams.lt
Menu
Menu Close
  • Lietuva
  • Pasaulis
  • Sveikata
  • Verslas
  • Išsikalbėk
  • Reklama
  • Kontaktai

Prisijungti

Priminti slaptažodį

Registration is disabled

Recover Password

Jau turite paskyrą? Prisijungti

Triušienos troškinio ar brandintos jautienos kepsnio kvapai privilios visus

  • 2025-02-21
  • Klaipedieciams.lt
  • Maistas, Miestas

Nors triušienos ar brandintos jautienos patiekalus dažniausiai ruošiame šventėms, smagu jų paskanauti ir be progos – ypač jei mėsos pasitaiko nusipirkti pigiau. Švelnaus skonio, liesa ir minkšta triušiena tikrai patiks mažiesiems šeimos nariams, o brandintos jautienos kepsniais džiaugsis vyresnieji. Prekybos tinklo „Rimi “ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė primena, kad dabar itin tinkamas metas nusipirkti šviežios triušienos ir sausai brandintos jautienos su akcija – iki vasario 24 d. šios mėsos rūšys kainuos iki 40 proc. pigiau, perkant su lojalumo kortele. 

Universalioji triušiena tiks ir mėsainiams

Dažniausiai triušiena troškinama su įvairiomis daržovėmis arba iš kelių jos dalių verdamas sultinys. Tačiau iš jos galima išsikepti ir skanių kepsnių bei iš smulkintos mėsos pasiruošti mėsainių. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria, į ką atkreipti dėmesį, renkantis triušieną.

RIMI vadove Egle. (Greta Skaraitiene/BNS)

„Ji turėtų būti šviesiai rožinės, balsvos spalvos, negleivėta ir be pašalinių kvapų. Jei perkate triušieną vakuume – taip pat įvertinkite mėsos spalvą ir skysčio kiekį pakuotėje: jei kartu su mėsa yra daug skysčio, gali būti, jog triušiena buvo užšaldyta. Aišku, visada geriau rinkti kokybišką šviežią mėsą – iš jos greitai ir lengvai pasiruošite įvairių patiekalų, ji liesa, termiškai apdorota labai minkšta, tad tiks ir patiems mažiausiems“, – pataria E. Krasauskienė.

Virtuvės naujokai, įsigiję visą triušį, dažnai nežino, kaip jį supjaustyti, tačiau mėsos technologai pataria jį pjaustyti panašiai, kaip vištą: pirmiausia atskirti kojas, paskui išpjauti šonkaulius ir pilvo dalį. Nugaros dalį galima palikti kaip vieną gabalą arba nuo kaulų atskirti išorinę filė. Jei norėtumėte triušieną kepti ant grilio, reikėtų supjaustyti mėsą vidutinio dydžio gabaliukais, kuriuos patogu bus valgyti ir vaikams.

Jautieną ir namuose paruošite kaip restorane 

Nors dažniausiai įmantrius jautienos kepsnius ypatingomis progomis valgome restorane, juos nesunkiai galima paruošti ir namuose. Keptuvėje brandintą jautieną pakaks pagardinti mėgstamais prieskoniais ir pakepti iš abiejų pusių po kelias minutes. Jautienos kepsnys, paruoštas su sultingomis daržovėmis ir kvapniomis žolelėmis, gali būti sotus valgis, puikiai tinkantis pavasarėjančiomis, bet dar kiek šaltesnėmis dienomis.

Nusipirkus nebrandintos jautienos gabalėlį, „Rimi“ mėsos technologai primena nepamiršti ir dar vieno paprasto būdo – ją lėtai virti. Lėtai verdant jautieną ir ją troškinant, mėsa pamažu minkštėja, todėl patiekalai būna neįtikėtinai aromatingi ir tirpsta burnoje. Ilgas virimo laikas leidžia skoniams susilieti ir sukurti sodrų, pikantišką ir labai sotų patiekalą.

Dar vienas skanus būdas paruošti jautieną – tai saulėtesnę dieną kepti ją ant grotelių: kepant kepsnius jų išorė įgauna apetitą keliančią gerai apskrudusios mėsos išvaizdą, kurioje susikaupia natūralios jautienos sultys, o skonis tampa nepakartojamas.

E. Krasauskienė pataria, kaip jautieną laikyti namuose. „Jei neketinate iš karto naudoti įsigytos jautienos, laikykite ją šaldytuve, kai tik grįšite apsipirkę iš parduotuvės. Jautieną palikite originalioje pakuotėje, o jei ši pažeista arba atidaryta – perkelkite mėsą į sandarų indą, pervyniokite plastikine plėvele arba aliuminio folija. Jautieną laikykite apatinėje šaldytuvo lentynoje, kad išvengtumėte galimo kryžminio užteršimo su kitais maisto produktais, o šaldytuvo temperatūrą nustatykite nuo 0 °C iki 4 °C. Taip jautiena išliks atvėsinta ir joje sulėtės bakterijų dauginimasis“, – primena ekspertė.

Ji kviečia nusipirkti triušienos ar brandintos jautienos su nuolaida – iki vasario 24 dienos šios mėsos rūšys „Rimi“ parduotuvėse kainuos iki 40 proc. pigiau, perkant su lojalumo kortele.

Savaitgalio pietums kviečiame pasigaminti aromatingą triušienos troškinį.

Triušiena su morkomis ir porais

RECEPTAS

Patiekalui reikės: 

1 kg triušienos;

2 šaukštų sviesto;

2 skiltelių česnako;

2 vnt. porų;

4 vnt. morkų;

2 vnt. saliero stiebų;

250 g vyšninių pomidorų;

1 šaukšto miltų;

2 vnt. lauro lapų;

1 šaukštelio raudonėlių;

druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:  

1.     Troškintuvą įkaitinkite su sviestu, sudėkite triušio skerdenėlės gabaliukus, pakepkite 3 minutes, suberkite supjaustytą salierą, porą ir morkas. Pakepkite dar 3 minutes.

2.     Sudėkite išspaustą česnaką ir miltus. Viską išmaišykite. Pagardinkite troškinį druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir lauro lapais. Užpilkite vandens, kad vos apsemtų, uždenkite puodą ir troškinkite apie 35 minutes.

3.     Suberkite pomidorus ir patroškinkite dar 10 minučių.

Skanaus!

Panašūs straipsniai:

Per Jonines (Rasas) vogti dviračiai, girtai vairuota

2025-06-25

Astrologinė prognozė birželio 25-ai

2025-06-25

Rusija bando reformuoti savo karinių dronų strategiją

2025-06-25

Kam skambina vyras, kai jam sunku?

2025-06-24

G. Nausėda sveikina Maltos ordiną Šv. Jono Krikštytojo iškilmių proga

2025-06-24

Festivalio nuotykiai be nuostolių

2025-06-24

Takas, vedantis į Girulių paplūdimį, atnaujintas

2025-06-24

Reagavimo į skrydžius prie Baltijos valstybių sienų duomenys

2025-06-24

Klaipėdos universitete įkasta kapsulė ateities kartoms

2025-06-24
keliai

Klaipėdoje bus išasfaltuota dar beveik 6 km žvyrkelių

2025-06-23

Karinės pratybos „Adriatic Strike 2025“ Slovėnijoje

2025-06-22

Astrologinė prognozė birželio 22-ai

2025-06-22

Lietuvos krepšininkės – ketvirtfinalyje

2025-06-22

JAV atakavo Irano branduolinius objektus

2025-06-22

Kauno žalgiriečiai vėl Lietuvos čempionai (Video)

2025-06-21

Ginklą pagrobęs jaunuolis stos prieš teismą

2025-06-20
Vėžimėliai Vežimėliai

Klaipėdiečiai vogė Mažeikiuose

2025-06-20

Astrologinė prognozė birželio 21-ai

2025-06-20

T.V. Raskevičius teismuose kol kas nieko nepešė

2025-06-19

Jaunieji ūkininkai turi atsakymą valdžiai

2025-06-19

Policija prašo piliečių pagalbos

2025-06-19

Apie Klaipdėdos darbo prievaizdus

2025-06-19

“Lietkabelis” Jonavoje iškovojo LKL bronzos medalius (video)

2025-06-19

Izraelis, Iranas, meška (video)

2025-06-18

„Military & Social Football plėtros programa Be 1” finišavo

2025-06-18

Astrologinė prognozė birželio 18-ai

2025-06-18

Klaipėdos uosto krova auga

2025-06-18
Armaitis

Naujas pavojingas rusiškas dronas

2025-06-17

Uosto ĮMONĖS diegia naują verslo valdymo sistemą

2025-06-17
haubica

Mokesčiais limonadui finansuos gynybą

2025-06-17

UAB “Kauniečiams”
Įmonės kodas: 307072731
PVM mokėtojo kodas: LT100017557011
Banko sąskaitos nr.: LT717044090113506715

info@klaipedieciams.lt
Privatumo politika

Pranešk naujieną!

Pamatėte ar nugirdote kažką įdomaus ar šokiruojančio?
Pasidalinkite šia žinia su portalo skaitytojais.

Pasidalinti žinia

Copyright © 2025 Klaipedieciams.lt