Kaune gyvenanti Rancevų šeima priėmė LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėjos Beatos Nicholson mestą kulinarinį iššūkį. Sulaukę dėžės su ingredientais, jie pasidalijo aromatingos perlinių kruopų košės receptu.
Perlines kruopas recepto autoriai verda itin aromatingame, sodraus skonio sultinyje. Tiesa, jie įspėja: „Visi sako, kad prieš verdant kruopas reikia pabrinkinti. Ne, nes visas sultinio skonis, kada kruopa brinks ir virs, liks kruopoje. Jeigu kruopas išbrinkinsite vandenyje ir paskui virsite sultinyje, negausite tokio efekto.“
Perlinių kruopų košę laidos herojai skanina gražgarsčių salotomis su pankoliu ir kriaušėmis. Jas gardina ypatingo skonio suteikiančiu padažu. Išbandykite ir nustebsite, kokia gardi gali būti košė iš paprasčiausių perlinių kruopų!
Aromatingai perlinių kruopų košei reikės:
Prieskonių mišiniui:
kalendrų sėklų,
kvapiųjų pipirų,
juodųjų pipirų,
kmynų,
kuminų,
maltų ožragių sėklų,
gvazdikėlių,
mangų kario prieskonių mišinio,
„Ras el hanout“ prieskonių mišinio,
2 juodojo kardamono ankštys,
Sultiniui:
2–3 kg įvairios mėsos su kaulais,
2–3 obuoliai,
1 datulinė paprika,
5 salierų stiebai,
kalendrų lapelių,
3–4 šaukštai žuvies padažo,
3–4 šaukštai terijakio,
2–3 saujos perlinių kruopų.
Salotoms:
1 greipfruto sulčių,
smulkiai tarkuotos pusės žaliosios citrinos žievelės,
1 šaukštelis medaus,
1 šaukštas pikantiško padažo su gelsvių ekstraktu,
1 šaukštas terijakio,
1 šaukštelis sojų padažo,
pusė pankolio,
3 kriaušės,
sauja gražgarsčių lapelių.
Gaminimo būdas – laidos įraše:
Taip pat skaitykite
Šaltinis: LRT.LT