0
Dalinkitės

Ukrainiečių folkroko grupė „TaRuta“ koncertuoja Lietuvoje nuo 2014 metų, kai prasidėjo Maidano įvykiai. Šiuos muzikantus neblogai žino mūsų šalies festivalių lankytojai, radijo stočių klausytojai ir televizijos žiūrovai. Na o šį vasarį prasidėjus plataus masto karinei agresijai prieš Ukrainą, dabar „TaRuta“ grupės nariai lankosi Lietuvoje kaip savo regiono Teritorinės gynybos atstovai, drauge su lietuvių savanoriais renka labdarą pabėgėliams ir reikalingą pagalbą savo šalies kariuomenei. Jau šią savaitę jie grįš į savo Tėvynę su visureigiais Ukrainos kariškiams, kuriuos nupirko tolimesnei tarnybai rengė VšĮ Automobilių sporto projektų grupė ir Kauno automobilininku sporto klubas.

„Kai tik prasidėjo karas, būdami šaukiamojo amžiaus vyrais, mes išsyk nuėjome į karinį komisariatą. Tačiau kariškiams užkliuvo, kad mes neturime karinio pasirengimo. Jie nusprendė, kad naudingesni mes galime būti būdami muzikantais, keldami kovinę mūsų kariuomenės dvasią bei atlikdami štai tokius darbus. Kur galime išnaudoti savo autoritetą, žinomumą ir ryšius. Taigi, dabar čia atvažiavome ne tik kaip grupė „TaRuta“ bet ir kaip mūsų regiono Teritorinės gynybos padalinio atstovai.“ – pokalbio Kaune metu sakė grupės lyderis Yevgen Romanenko.

Kauniečiams.lt bendruomenės dėmesiui siūlome mūsų pokalbio su grupės „TaRuta“ lyderiu Yevgen tiesioginės vaizdo transliacijos įrašą. Jūsų patogumui vaizdo reportažas išverstas į lietuvių kalbą.

Pokalbio vaizdo įrašą originalo kalba peržiūrėti galite paspaudę šią nuorodą.

Beje, ši grupė yra sukūrusi ir išskirtinai Lietuvai dedikuotą dainą. Grupės lyderis minėjo, kad daina „Amžinoji trauka Lietuva“ pagal poeto Vlado Braziūno lietuvišką tekstą yra apie ukrainiečių meilę Lietuvai.

Jums gali patikti

Komentarai

Comments are closed.

Dagiau iš temos: Pasaulis